Teamryttare Ina Knutsson - hoppning

Hippotiques Teamryttare i hoppning heter Ina Knutsson och är bara strax över 20-strecket men redan egen hästföretagare. Hon driver Stall IK utanför Linköping, som utbildar både elever och hästar. Hon tar emot hästar för in- och tillridning och för tävling och försäljning. På gården har hon plats för ett tiotal hästar och där tränar hon till vardags. Lektionerna hålls mest ute på andra anläggningar, där hon har trogna elever sedan många år, både i grupper och enskilt. 
 
 

Ina med sitt nya sponsorpaket på Norrköping Horse Show 2011
 
Ina som instruktör är rak och tydlig i sina instruktioner, och hon konstlar inte till undervisningen. Hon är en envis och mycket tävlingsinriktad individ, med en fantastisk känsla för hästar. Det jag gillar mest med Inas egen ridning är att hon verkligen låter hästarna behålla sin personlighet, hon plockar fram deras starka sidor och har överseende med deras egenheter. Naturligtvis kräver hon ordning och reda, men hon bråkar inte om småsaker. Hästarna får lov att känna sig duktiga och göra det som de är bra på, och Ina stöttar och berömmer och hjälper till. Det ser alltid väldigt harmoniskt ut, så sammanfattningsvis är Ina en förebild och en representant vi är stolta över att ha i vårt team. 
 
Stilstudie av Ina på Falsterbo Horse Show - Amateur Tour
 

Unga "Babbie" (6 år i år) tränas och tävlas av både Ina och ägarinnan med goda resultat.
 
Nu i veckan har Ina varit med fina, fina Inca på Breeders Trophy i Flyinge.
Jag skriver har varit för att de är på väg hem. Fina, fina för att hon är superfin och verkligen har framtiden för sig. 
Det här är finalen för de 4-, 5 och 6-åringar som kvalat under året, och det är en ganska tuff utmaning för de unga hästarna. Inca är bara fem år, ganska liten, men kvick som attan och har mycket i huvudet! 
 

Inca är en "kundhäst" som bor hemma hos Ina för träning och tävling. Ina har flera hästar från samma ägare.
 
De åkte ner till Flyinge i tisdags, och första kvalet reds över 125-hinder i onsdags. Det gjorde de galant, Inca var felfri och kändes jättefin på den 12 språng långa banan. Banan var inbjudande men ändå ganska teknisk, byggd av Maria Alfredsson.
Igår reds andra kvalrundan över en betydligt större och svårare bana, fortfarande 125, men mer tekniskt utmanande. Inca kändes lite trött och matt i kroppen och fick tre nerslag, så där tog resan slut. Trots det är Ina nöjd med insatsen, det var en bra bana och en bra runda som bara bygger på Incas erfarenhetsbank.
 
Det blir ingen ledig helg bara för att finalen i Flyinge uteblev, nej, på ett kick har Ina planerat om och anmält Incas lillebror Soprano till Vretagymnasiets hopptävlingar i helgen! Det är ju vi glada för förstås eftersom Hippotique är sponsor och utställare på Vreta hela helgen. 
 
Har du några frågor till Ina, om hennes liv eller hoppning i allmänhet? Vill du träna för Ina eller ha hjälp med din häst? Hon svarar gärna på era frågor så kommentera på!
 
Hälsningar 
Linda & Patricia

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort