Göteborgs Horse Show

Härliga vårsolen är tillbaka igen så nu är det bara att hoppas att det håller i sig så vi får njuta av fler vårdagar som går mot sommaren! Jag hoppas att alla ni som ska rida efter jobb eller skola, åker upp till stallet direkt och jobbar undan så att ni hinner se Live sändningarna från Göteborg Horse show. Idag går nämligen kval två i world cup klassen. Om ni inte hinner hem så är det bara att gå in på svtplay så kan ni titta på flera olika klasser både i dressyr och hoppning i efterhand.

 

 

 

Idag står iallefall svt play på hela dagen i butiken och största höjdpunkten är väl ändå kl: 18.00 då Rolex FEI World Cup Final II börjar. Vi har fyra svenskar som rider vilket är helt fantastisk för svensk ridsport. Igår var det kval ett som reds över en bana med hinderhöjd på 150 och alla fyra svenskarna var nolla och visade bra form inför dagens klass, som bäst hade vi Roffe på en tredjeplats. I dagens 150/160 klass är det omvänd startordning som gäller. Så stämningen i butiken är på topp idag!! Tacka gud att svt play finns, så att man kan följa klasserna via den när man inte har möjlighet att åka upp och titta i Göteborg!!

 

 

Alla fyra ryttarna intervjuades efter rundorna och här kommer en kort samanfattning på vad dom sa.

 

 

Malin Baryard

sa i sin intervju att Tornesch kändes i fin form och att han hoppade fantastiskt och att hon är jätte nöjd med honom! Malin säger att hon längtat efter den här tävlingen och ser fram mot kommande dagar.

 

Rolf-Göran Bengtsson

hoppade med sin häst Casall, han hoppade fint och höll en bra rytm. Roffe säger att han gjorde precis som han ville och är väldigt nöjd.

 

 

Jens Fredricsson

sa att han red som han hade tänkt sig och höll en bra rytm banan igenom. Han är jätte nöjd med Lunatic och säger att det ser bra ut för fortsättningen.

 

Henrik von Eckermann

sa att han inte red så fort och i slutänden är han mindre än ett nedslag efter Roffe och att det är det som räknas. Annars tyckte han att Gotha hoppade väldigt bra och är nöjd.

 

 

 

Så det låter gott inför dagensklass nu håller vi tummarna på lika bra resultat för svenskarna idag, sätt er framför datan/ tv och njut!!

 

 

 

En annan stor höjdpunkt ikväll är ju att fina lilla Ninja la Silla ska avtackas då han nu 18 år gammal ska få avsluta sin tävlingskarriär. Ninja har med Rolf väldigt många fina framgångar, han tog OS silver i Honkong 2008, Inviduell sjua i EM i Windsor 2009, sexa individuellt i VM i Kentucky 2010 och självklar tog de det fantastiska EM guldet i Madrid 2011. Ja det tar aldrig stopp han har hoppat hem flertal Grand Prix segrar genom åren med Rolf-Göran Benktsson. Dom var ett riktigt team tillsammans när dom kom in på banan, det var alltid en fröjd att titta på dom!

 

Så har säger Roffe själv om sin häst i en intervju:

"- Det har varit en ära för mig att få rida en sådan fantastisk häst som Ninja La Silla och jag är verkligen tacksam för att Alfonso Romo har gett mig den möjligheten. Att få vara med om den resan som Ninja La Silla och jag har gjort tillsammans med så bra resultat på mästerskap är något som alla ryttare drömmer om. Ninja La Silla har en fantastisk personlighet och är inte bara en häst, han är en vän och han förtjänar verkligen att bli avtackad på hemmaplan framför den svenska publiken vid Gothenburg Horse Show, säger Rolf-Göran Bengtsson."

 

 

Nått säger mig att under hyllningen till denna lilla fantastiska häst kommer arenan vara fylld med jubel och många tårar.