Ny vecka, nya möjligheter

Herregud vad bra vi har det! Vi är så tacksamma att vi får jobba med det vi älskar - det vill säga umgås med människor som delar samma passion till hästar som vi själva. Idag har vi varit på Heda Ridklubb och följt Distriktsuttagningen i Ridskolemästerskapet 2011. Vilken rolig tävlingsform och vilken möjlighet att komma ut och tävla för alla duktiga ryttare som inte har egen häst! Deltagarna får visa sina kunskaper i ett teoriprov (som inte var så himla enkelt!), ett dressyrprogram och en hoppbana. Tävlingen rids på ridskolehästar (och ponnier förstås) och stor vikt läggs vid ryttarens inverkan, följsamhet och ekipagets harmoni. Dagens två segrare, en på ponny och en på häst, går vidare till den stora finalen i Strömsholm! Lycka till säger vi!  

Hoppas att den utbildningsserie som Hippotique anordnar i vinter också ska ses som en möjlighet. En möjlighet att bli en bättre ryttare, hästmänniska och en starkare individ, men också en möjlighet att träffa nya människor och ha lite kul i en annars ganska så mörk och dyster period. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida www.hippotique.se.

Nu söker vi dessutom ekipage som vill vara med och rida den 24 november som är vårt första event i serien. Temat är "Problemlösning" och vi kommer att välja ut 4 ekipage som på något sätt "kört fast" eller har någon grej som de har svårt att komma tillrätta med. Clinicen hålls av Jenny Ekblad och Ulf Bylander som driver Stall Bommedal, ett tävlings- och utbildningsstall utanför Linköping. Plats meddelas inom kort. Skicka in din ansökan till oss på Hippotique där du berättar om dig och din häst, vad ni har för "problem", och vad som är målet med ert arbete. Oavsett om man fokuserat rider mot tävling, eller vill njuta av långa uteritter är du välkommen med din ansökan.

Slutligen vill vi tipsa om det fina reportaget om Josefine Krönfeldt - Hippotiques duktiga teamryttare - i senaste numret av Ridsport. Där berättar hon om sin väg från skraj tioåring till dagens landslagsplats!

Det bara vimlar av möjligheter runtomkring oss alla - se till att du tar tillvara på dem som gör skillnad i Ditt liv!

Vi hörs snart igen!
Linda & Patricia
 Josefine Krönfeldt och Poet 996