Yrke: Hästtaxichaufför

Alla kanske inte vet det, men Hippotique är förutom en ridsportsbutik även ett taxiföretag. Tanken föddes då jag (Linda) var aktiv ponnymamma runt 2008-2009 nånstans. Jag lade märke till att många av ponnyägarna saknade rutin på att fara runt med bil och släp, om det ens fanns bil och släp att tillgå, och många gånger var föräldrarna ganska ovana att hantera hästarna också. Jag funderade på det här ganska länge och tänkte att det kanske kunde finnas ett behov av att anlita en chaufför som även kunde bistå vid träning och tävling. 
 
När jag startade upp Hippotique så kändes det som en naturlig del att känna lite på behovet av Hästtaxi, och så fort vi lagt ut information på hemsidan så kom de första samtalen med förfrågningar så det var bara att dra igång. Certifikat införskaffades, transporten besiktigades och firman registrerades som transportföretag. BE-kortet fanns redan och med alla papper iordning accepterade vi vår första körning. Som inte alls var en ponny som skulle på tävling.... :)
 
Den 14 augusti 2011 körde så Hippotique Hästtaxi sin första resa med dyrbar last, mellan Skara och Nyköping. Det var tre underbara fjordingar som skulle flytta och matte hade lite svårt att få in allihop i sin transport. Så i karavan körde vi de 30 milen och med våra två transporter kom alla kompisarna fram samtidigt. 
 
Nästa resa, en månad senare, gick till en ponnypremiering där vi fick vara med och heja fram "vår" ponny under utställningen. Jag började inse att jag nog hittat en riktig vinstlott, roligare kan man ju inte ha på jobbet!
 
Ytterligare en månad senare kom den första resan till veterinärklinik, och det har visat sig vara den absolut vanligaste orsaken till att jag anlitas. Och när jag tänker på det nu, så är det ju fullt logiskt. Det finns ju otroligt många hästar som INTE åker till träning och tävling stup i kvarten och otroligt många hästägare som faktiskt varken vill eller kan köra med sin dyrbaraste ägodel i en låda efter bilen. Helt plötsligt händer det att man vill byta stallplats eller få hästen till en veterinär och det är där jag kommer in. 
Jag dyker upp med ren och strödd transport, lädergrimma och transportskydd, hjälper till och bistår med lastningen om det behövs och finns tillhands under hela resan som hästskötare och assistent. Inget meck med att städa och lämna tillbaka hyrsläp eller jaga kompis som kan följa med. 
 
Vid ett tillfälle var jag uppe i Charlottenberg och hämtade en nordsvensk hingst vid norska gränsen. Hästen var såld och nya ägaren hade inte möjlighet att åka själv. Jag mötte upp säljaren, vi tullade in hästen och gjorde papperen iordning och sen tog jag med hästen hem till sin nya ägare i Östergötland. Ingen resa är den andra lik.
 
Sen jag startade har det blivit ett hundratal resor, i snitt tre stycken per månad, och förfrågningarna kommer från hela Sverige. Därför har jag knutit två fantastiska hästmänniskor till mig som kan ta transporter i sina områden, Madeleine i Västerås och Fia i Ydre. På så sätt täcker vi upp ett större geografiskt område vilket gör tillgängligheten bättre för kunden. 
 
Många mil blir det, så det är tur att jag gillar att köra bil :). Den bästa delen av jobbet är alla olika typer av hästar jag får träffa, deras ägare och alla stallar jag får se. Jag gläds uppriktigt åt att kunna hjälpa till och vara tillhands så bra jag kan. Nu tänkte jag bli lite bättre på att redogöra för mina resor och låta er ta del av hur min vardag kan se ut så gå in och gilla Hippotique Hästtaxi på facebook. Enjoy!
 
Kram Linda
 
PS: Alla bilder och historier som publiceras här eller på facebook är godkända av den person som anlitar Hippotique Hästtaxi. Jag lägger aldrig upp bilder eller namn utan att fråga först! DS.
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort