Betessläpp och NHIS

Vi är precis hemkomna från NHIS - Norrköping International Horse Show, där vi har varit torsdag-fredag. Jisses, vad mycket fina hästar och duktiga ryttare det finns! Vår teamryttare Ina Knutsson gjorde en fin 135-runda igår med sin Agamemnon. Med 31 (!) felfria i klassen hamnade hon en bra bit ner i resultatlistan på sina 4 fel, men ska absolut vara nöjd! Idag gäller 140, och vi har varit där och lämnat över lite sponsorkläder både till "Agge" och Ina, hoppas de får synas i ärevarvet.

Det är lite tomt hemma i stallet nu, Patricias häst Lea är lämnad på tillridning och utbildning en månad. Hon ska bo hos Jenny och Uffe på Stall Bommedal utanför Vikingstad. De andra som är kvar hemma har börjat njuta av gräset och de stora sommarytorna. Hästarna ser så lyckliga ut och sträcker gärna ut sig i det gröna gräset. Tyvärr medför ju värmen också lite bekymmer, och jag skrämde upp miljoner små flugbebisar i hästarnas boxar igår när jag mockade. Från butiken kan därför rekommenderas en del bra-och-ha grejor inför den "riktiga" sommaren.
 
 Flugtäcke med kanonbra passform och huva utan karborre, bara elastiskt tyg runt öron, käke och nos. Till och med 31 maj får du huvan på köpet när du beställer täcket i webbshopen! Över manken finns en kil i mjukt, elastiskt tyg som förhindrar skav och konstiga glipor. Halsen är lång och rejäl, magplattan är precis lagom stor för pojkhästar som vill kunna kissa trots täcke. Fästs med rejäla kardborrar som inte lossnar i första taget. 

Munkorg som begränsar ätandet i hagen. Gör att många fångkänsliga hästar kan gå i hage med de andra, men håll din fånghäst noga under uppsikt när du provar, det finns ju tyvärr inga garantier. Hästen dricker utan problem och Lindas häst har till och med utvecklat en teknik för att klia hagkompisen med munkorg på. Funkar kanon till hästar som tenderar att bli lite "fluffiga" på betet då den förhindrar hetsätning och förlänger ättiden.

Flughuva med nosdel, perfekt för vita mular som blir röda av solen! Men använd kräm med solskyddsfaktor under också för bästa skydd mot stark sol. Har de väl bränt sig kan det vara svårt att få det att läka, de blir i regel också känsligare i framtiden.  

Spray som stillar klåda och är bra mot insekter samt en bra sårsalva är ett måste för alla hästägare. Dessa innehåller Tea tree oil och MSM och är både läkande och lugnande för huden.   
Alla dessa produkter är testade av Lindas och Patricias hästar med gott betyg, de rekommenderas varmt av oss båda två.

Med förhoppning om en underbar helg med vackert väder och mycket hästtid!
Linda & Patricia