2012 är ridsportens år!

Det började redan förra året med Roffe. EM-guld, rankad bäst i världen, Jerringpriset. Rolf-Göran Bengtsson visade att Sveriges ryttare är att räkna med och att ridsporten som respekterad idrott är här för att stanna! 
 
Sara Algotsson-Ostholt tog över stafettpinnen och det är onekligen så att hon har flyt nu. OS-silvret har knappt börja samla damm ännu. Hela HästSverige (och ett gäng till) slöt upp bakom henne när hon riskerade att förlora Mrs Medicott. Hon är nominerad till Jerringpriset (hur coolt vore det om det tilldelades ridsporten två år i rad!) och nu är hon även nominerad till Bragdguldet.
I tuff konkurrens står hennes namn där, och faktum är att jag tycker att segern redan är vår. Oavsett om Sara vinner något av priserna eller ej, så får ridsporten plats i media och respekt i sportvärlden!
 
Bilden är tagen under Fälttävlan på Ribersborg i Malmö i somras och föreställer varken Sara eller någon annan som nämns i inlägget. Men det är en läcker bild som får symbolisera samhörigheten inom ridsporten.
 
Jag vet att många förfärades över de något förlöjligande eller puttinuttiga inslagen från Mrs Medicottinsamlingen, men journalister och sportreportrar håller på att vänja sig vid tanken på att hästsporten är här för att stanna. Det kommer att ta tid, och vi kan inte hetsa upp oss över minsta felsägning eller töntig kommentar. Vi kan bara kämpa vidare med det vi brinner för och det vi tror på, och glädjas över att vi har de stjärnor vi har i toppen som sätter oss på kartan.
 
Som i alla sporter så är det ett fåtal i toppen som får representera en enorm grupp utövare, och de är jätteviktiga. Inte minst för att de peppar yngre förmågor att sätta upp större mål, och inse att om viljan finns där, så kan faktiskt också jag... De bidrar starkt till återväxten i sporten.
 
Vill du rösta på Sara till Jerringpriset så går det bra att göra det här: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3295&grupp=16930&artikel=5351162
Vill du rösta på Sara till Bragdguldet så går det bra att göra det här: http://www.svd.se/sport/extremt-tuff-strid-om-bragdguldet_7677286.svd
 
Ha en underbar onsdag, och välkomna in till butiken. Vi har öppet mellan 14-20.
// Linda & Patricia