Vargtänder och hästtaxi

Idag har veterinären varit ute hos Armani och plockat bort två vargtänder.
Knut Bakke driver Pegasus Veterinärklinik och är en känd veterinär i Linköping. Han är lugn och kunnig, precis som en veterinär ska vara.

Vargtänderna är en extra uppsättning tänder, som kan göra ont och vara allmänt besvärande för hästen. Dels kan de sitta illa med tanke på bettets läge, och dels kan de röra på sig i käken då rötterna ofta inte är lika djupa som på de vanliga käktänderna. En del hästar påverkas inte alls och kan leva med sina extra tänder.
Det är bara ungefär hälften av alla hästar som får vargtänder. De förekommer oftast i överkäken, men kan även finnas i underkäken.Armanis vargtänder satt i överkäken, den ena satt väldigt löst och har säkert varit jätteirriterande att känna i munnen utan att kunna få bort. Dessutom var de pyttesmå...
Jag har märkt att Armani har stått och gapat en del i sin box, och styrt och grejat med tungan. Dessutom har han ofta slagit med huvudet när han har ridits, främst när han skrittas på lång tygel. Nu hoppas jag att det ska bli bra med det.
Ingreppet är enkelt, hästen få lugnande och lokalbedövning och sen plockas tänderna ut. Ingen mat och lite boxvila ett par timmar för att det lugnande ska gå ur kroppen och bettlös hantering i en vecka. Jag ska känna efter i munnen innan jag börjar använda bett igen, så att det inte "krupit" ner några rotrester som inte ville följa med idag, men det är inte troligt.Knut blev väldigt glad att höra om vår Hästtaxi, och tycker att det är toppen! Ibland stöter han ju på patienter som ganska akut måste iväg till klinik och har svårt att få fram bil och transport på kort tid. Många kör ju inte heller själva. Så nu har han en uppsättning flygblad och visitkort i sin bil, som han kan lämna ut till sina kunder.


Vill du ha information om vår hästtaxi att sätta upp i ditt stall? Skicka din adress till oss så kommer det med posten. Maila till info@hippotique.se eller använd vårt kontaktformulär.

Hälsningar Linda & PatriciaKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort