Terräng - rackarns va kul!

Var på terrängbanan i Mantorp igår, har ni inte varit där så kan jag varmt rekommendera att åka dit! Där finns hinder för alla, från superlätta till rent skräckinjagande. För Armani 4 år var det andra gången han var där, och det är helt fantastiskt vad unga hästar tar till sig. Allt vi introducerade honom för förra gången gjorde han nu som ingenting, och vi kunde introducera ett par nya moment. Nu har han testat på pallisad, kulvert, stock, nerhopp, oxer, torrgrav och galopperat ut i vattnet. Det blir nog en liten fälttävlanshäst av den här!

Här en bild från första gången 15 maj.

Rider gör min kamikazepilot Cornelia, fullständigt orädd och fastklistrad i sadeln. Det blev flera väldigt höga hopp första gången och ett gäng bockserier emellan hindren - det är ju både läskigt och jättekul samtidigt tycks Armani tycka! Men för varje grej han gör växer självförtroendet och igår bjöd han riktigt fint även på nya hinder :).

Som draghjälp och lärare har vi haft med oss Clara och Jojje. Clara är Cornelias lillasyster och Jojje är hennes fälttävlansponny, ett rutinerat ekipage som är till stor hjälp när det gäller att övertala Armani att han fixar det vi styr honom på.
Mest för omgivningens skull, tänkte jag, fick mitt gamla sto följa med till banan. Tempo är inte i så bra kondis och rids bara sporadiskt, så jag fick verkligen tänka till för att inte överanstränga henne. Hon hade nämligen andra planer än att bara lulla runt så självklart tog vi några små hinder ihop med de andra. Hon hade hur kul som helst och hade förmodligen sprungit och hoppat tills hon stupade. Det blir definitivt inte sista gången för henne heller - är man 23 år ung så är man!
Eftersom jag red själv också så blev det tyvärr inga bilder från gårdagen, så ni får hålla tillgodo med de från förra tillfället.

Vill du läsa mer om våra hästar så hittar du det här: http://hippotique.blogg.se/category/vara-hastar.html

I helgen står Hippotique på just fälttävlan, då Åkerbo Rid och Körsällskap anordnar tävlingar för både häst och ponny på Ekenäs terrängbana. Ägnar resten av dagen åt att be till vädergudarna...

// LindaKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort