Hoppträning hos Stall Bommedal

Igår var det dags för hoppträning hos Bommedalarna för Armani och Cornelia. Poletten har börjat trilla ner hos Armani och igår var han inte alls lika spänd som första gången.
Förra gången satt Ulf (Bylander, Stall Bommedal) upp och kände på honom, och det är ju typiskt att jag inte hade med mig kameran då :(.
 
Armani har en tendens att "krulla ihop sig" i halsen och inte ta stöd i tygeln. Han bjuder heller inte fram ordentligt, och svarar halvhjärtat på hjälperna. Det kan vara riktigt frustrerande ibland.
När Uffe satt upp så fick han Armanis uppmärksamhet med en gång, det syntes tydligt. Jag gillar verkligen hans ridstil, han har en naturlig pondus men är väldigt lugn och mjuk och lyssnar av hästen.
De skriver mycket om sin hästfilosofi på hemsidan, checka gärna in den - www.stallbommedal.se
 
Han vill att vi ska rida Armani i ett friskt tempo och hålla upp nosen lite, rida korta pass med många uppgifter så att han inte tröttnar. Syftet är att få honom uppmärksam och ge omedelbar respons på hjälperna, och att göra det på ett sätt att det blir roligt och positivt för Armani. Makes sense.
 
Hur som helst så känns inte kvalitetsbedömningen så omöjlig som den gjorde för ett par veckor sedan. Kvalitén är på Vretaskolan den 1 september och det är målet just nu. Där ska han visas under ryttare i både dressyr och hoppning och domarna bedömer exteriör, gångarter, ridbarhet, temperament och teknik.
En bra milstolpe och målsättning med utbildningen av unghästen.
 
 
 
// Linda

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort