Nytt år, nya möjligheter!

Det känns som en klyscha, det här med nyårslöften hit och dit, men faktum är att det på många sätt känns som en nystart så fort vi passerar den sista december.
För vår del på Hippotique betyder det en nytändning i verksamheten, idéerna sprutar för tillfället och vi skriver ner allt vi vill göra under året för att sedan sålla och putsa till innan idéerna blir verklighet. Vi tycker det är otroligt kul att vara ute på tävlingar och vår utbildningsserie har tagits emot väl. Fortsätter ni att komma så fortsätter vi att anordna, as simple as that!

Eventet den 29 december handlade ju om kost och förberedelser och har fått mig (Linda) att tänka till rejält. Patricia höll föreläsningen om kost, hon är utbildad undersköterska men också diabetiker sen 12 år tillbaka. Hon vet ALLT om hur det vi stoppar i oss påverkar vår kropp och knopp, eller hur vi påverkas av att INTE stoppa i oss för den delen.
Det jag förundras mest över är hur otroligt korkade de flesta ryttare är! Ursäkta mig, jag inkluderar mig själv i den kategorin.... Reflektera en stund över det här:

Våra hästar behandlas ofta som elitidrottare, de har en väl avvägd foderstat och magnettäcken, stallbandage och liniment används allt som oftast. Vi anser det vara livsviktigt för dem med mat på bestämda tider, fördelat över dygnet med jämna mellanrum, daglig utevistelse, daglig motion och kontakt med andra hästar för att stimulera kropp och själ.

Vi människor då? Oavsett om vi har eget stall eller hästen uppstallad så gäller för de allra flesta att ett antal timmar per dag tillbringas i stallet. Vi mockar, fyller på vatten, väger hö, ryktar, byter täcken, rider, ryktar igen, putsar läder, fixar kraftfodret, sopar osv osv osv. Inför en tävling tillkommer ett antal sysslor som också de innebär rätt många steg på en stegräknare + lite muskelstyrka. Det är dags att börja värdera vår insats lika mycket som hästarnas, vi är ju också i allra högsta grad idrottare, men också materialförvaltare, coacher, lagkaptener, tränare, massörer, agenter, fastighetsskötare, chaufförer osv i teamet "Jag och min häst". 
Att äta rätt, äta regelbundet, vila, umgås med vänner och lyssna på vår kropp måste bli en lika stor självklarhet som det vi gör för våra hästar. Frågor på det?

Det gjordes en hälsoundersökning på mitt förra jobb en gång, där målet var att få samtliga anställda att röra på 20 minuter per dag. 20 minuter! Då fick man räkna in hundpromenader, gå ut med soporna, fylla diskmaskinen, gå från bilen till huset m.m, och detta var ett problem?! Det problemet har vanligtvis inte hästfolk, eller hur!, men maten och vilan är det nog lite värre med.

Om vår föreläsning eller det här inlägget får någon att tänka till och vilja bli lite snällare mot sig själv blir vi jätteglada. En sak är säker - JAG har redan börjat!

Nu väntar stalltjänsten på mig, måste rusa! Hehe, nejvars, bara skoja.... Jag har ätit ordentligt, klär på mig så jag inte fryser, tar med mig hunden och går ut och njuter av en dag tillsammans med mina hästar. Ikväll kommer jag att vara härligt trött i kroppen, och sova som en prinsessa för att imorgon vakna utvilad lagom till morgonfodringen.

 
Sunny ulljacka med dun, från Cavallo, håller dig både varm och snygg i vinter! Mellandagsrean fortsätter på
www.hippotique.se


Kramar Linda & Patricia

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort