Team Hippotique på Grevagården

Den här helgen (tors-sön) hålls nationella hopptävlingar för unghästar på Grevagårdens Ridcenter utanför Skövde. Det är dags att kora Champion of the Youngsters och Hippotiques teamryttare Ina Knutsson är på plats med två av sina fina hästar! Båda ägs av Djurö Gård, men bor hos Ina för träning och tävling.
 
Tävlingen är öppen för hästar mellan 4-7 år och arrangeras i syfte att förbereda de lovande unga hästarna för internationella tävlingar. Det innebär att banorna är knixiga, längre och hindren och utsmyckningarna är spektakulära. Förra året gjordes 1 200 starter och jag undrar om inte det rekordet slås i år?
 
Ina har med sig Inca, en femåring med en stam som påminner om Sara Algotssons fantastiska Wega (Irco Mena-(Cortez)-Labrador), och hon har redan visat att hon har stooor kapacitet. Vem vet vart detta slutar?
Inca kvalades till Falsterbo i år och gjorde jättebra ifrån sig där nere, men två nerslag i en av kvalrundorna satte stopp för finalen även om hon nollade resten.
Här ser ni Inas och Incas kvalrunda två i Falsterbo, som går i 125. Ett par rivningar i kval ett gjorde tyvärr att det inte blev någon final den gången.
 
Nu har de tagit sig till söndagens final i Champion of the Youngsters istället, efter två fantastiska kvalrundor, så nu håller vi tummarna!
Fina, fina Inca sköter sig bra på Champion of the Youngsters
 
Den andra hästen Ina har med sig är Sandkorn, ett sto efter Sandakan - Amiral. Det här är hennes första meeting, så för henne är det en stor grej bara att sova borta. Hon har varit lite spänd och haft ett par nerslag i kvalrundorna. Hon kommer att gå B-finalen nu idag. Ina säger att hon har hoppat fint och med mer rutin hör hon absolut hemma på de här stora banorna. Ina har en massa rutin, och en förmåga att locka fram det bästa ur hästarna hon sitter på. Det ska bli jättespännande att se hur långt hon tar sig med dessa två i år.
Ina och Sandkorn efter fredagens kvalrunda.
 

Önskar er alla en härlig hästhelg!
// Linda
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort