Comfort Zon Rug min nya favorit!

Idag befinner jag mig i Hippotiques butik på Gillbergagatan 26. Linda är idag på långtripp till Norge för en taxikörning att hämta hem en häst åt en kund, och då hoppar jag in i butiken som idag är öppen mellan 11-18. Trotsa regnrusket och kom in på en kaffe och titta på alla våra fina saker, ska även idag försöka få ut lite mer begangnat så håll ögonen öppna på webshopen om du inte har vägarna förbi butiken! 

 

Påtal om ruksvädret så finns det ett täcke som vi säljer här på Hippotique och som jag själv har hemma som är jätte bra! Ni har säkert hört talas om det: Comfort Zone Rug heter det! Det finns att köpa bara täcket samt att köpa till en hals om man vill ha det till. Det har det lilla extra på nått sett, det ser väldigt lyxigt och fint ut både att ha på tävling och hemma. Det som är så bra med detta täcke som jag verkligen har uppskattat är att det suger upp och sedan transporterar bort fukten från hästen. Så täcket blir inte blött utan om hästen är väldigt svettig så tar Comfort Zon bort fukten och håller sedan hästen torr och varm! Jag tycker att det ligger bra på hästen under långa resor, det glider inte på sidan eller kan åka bak så det ligger och trycker hårt på bogen som man upplevt på visa andra täcken ! Om man köper halsen så fäster man det jätte smidigt med en krok på undersidan av halsen till täcket och sedan finns det karborreband under halsen som man knäpper. Detta är ett funktionellt täcke som för ögat ser ser väldigt lyxigt ut och som alla tävlings och träningsryttare borde testa till sina hästar! Jag har bara gott att tala om dessa täcken och nått säger mig att dom kommer att leva kvar i all tid, de är på nått sätt tidslösa! 


 

Täcket kostar 1499 kr och halsen 599 kr och de finns i svart, blå, grön och vinröd. 

 

Hemma hos mig och Stall IK är det full fart och hästarna mår bra! Jag var ju för ungefär två och enhalv vecka sedan uppe i  Solvalla och operarade Casino för lös benbit. Operationen gick jätte bra och veterinären var nöjd efteråt, så det är skönt att det nu är borta så att vi kan köra på i framtiden utan att oroa oss att den är ”ivägen”. Han ska nu stå i en lite grushage i fyra veckor så att han inte är i för mycket rörelse efter det  4 veckor i storhage samt skritt varannan dag sendan efter det om han känns bra är det bara att köra på eftersom! Så då hoppas vi att han kan komma tillbaka så att han kan starta sina första tävlingar i sommar och sen hoppas på att han kan vara ett ämne för fyra års chapionatet i Flyinge. Det får framtiden avgöra!

 

Sedan har jag ju Inca som rids och tränas för fullt för att nästa helg gå årets första ute tävling i Eskelstuna på lördagen två klasser  120 samt 130 cm. Hon känns bra och jag kommer åka till Micke för att göra en sista avstämning på formen på onsdag nästa vecka. Målet med henne här närmast är Falsterbo som gäller. Då har man fem försök och måste ha två nollor av dessa fem försök och papprerna måste lämnas in innan start! Jag hoppas att hon känns bra i Eskelstuna så att papprerna kan lämnas in på  Åbys stora tävlingar vecka 20 och 21.

 

Inca Falsterbo 2012.

 

Tzigane har fått arbetat på i vinter och har bara startat två tävlingar i år men nu kommer hon få tävla på lite ordentligt blandannat kommer hon gå Västervik, Nykyrka och Åbys tävlingar! Hon känns också väldigt pigg och glad har hittat ett fint arbete på henne och hon har börjat runda till sig lite mer i musklerna och fått mer styrka i sin kropp så ska bli kul att komma ut på stora utomhus banor på henne snart!

 

Sen är det vår lilla Turina två år och Itsy och Barbie, Djuröns två treåringar! Turis ska vi börja med nu när snön och isen har försvunnit, börja att löshoppa lite smått innan sommarbetet samt jobba henne mycket lydnad från marken och lastträna! Itsy och Barbi jobbar vi för fullt med hemma! Itsy klev jag förra veckan upp på första gången efter att hon har sprungit med sadel och jag hängt på henne några gånger. Självklart tycker dom att det är lite konstigt att det är nån där uppe men hon skötte sig jätte bra och vi kunde skritta runt lugnt och bara lära oss att stanna och skritta. Man måste börja nån stanns! Barbie har varit lite mer spänd och tyckt stigbyglarna varit lite obehagligt när man logerar att de hänger och ”slår” mot magen på henne, så det tog lite längre tid för henne att acceptera att det var helt ok att de var där. Så henne hängde jag på första gången i går med hjälp av mamma och hon skötte sig jätte bra vi hängde på henne två gånger och då kunde mamma leda henne i skitt och stanna och klappa sen fram i skritt igen, så höll vi på tills hon var helt avspänd och då nöjde vi oss! Så jag är jätte nöjd med de båda som har skött sig toppen! Jag ska så småning om skriva ett inlägg hur jag rider in mina ungästar och lite tips från mig!

Vår fina lilla Turis är snart en stor tjej! 
 
Vår fina lilla Turis är snart en stor tjej! 
 

Så precis som  jag skrev i början jobbar alla hästarna på efter sina individa mål och alla känns bra och målen jag har känns rimliga för året än så länge! Jag lovade ju i mitt förra inlägg en film från Grevagården med Inca, den kommer jag har bara haft lite strul med att få upp den men den kommer i dagarna jag lovar!

Är det nån som vill lämna sin häst hos mig på utbildning eller tävling så är det bara att kontakta mig på mobilen eller mail. Samma sak om det gäller träning privat eller i grupp! 070 3573580 eller stallik123@hotmail.com

Är det nått som ni läsare undrar över eller vi vetta mer om mig? Skriv gärna en kommentar eller maila mig så svarar jag på era frågor! Kom ihåg inga frågor är för dumma! Kram Ina 

 
Postat av: Linda

Tack Ina, för hjälpen med butiken igår! Du har gjort jättefint, det är värt massor för mig!
Kram Linda

2013-04-13, 10:29:25 - URL: http://hippotique.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort