Lätt i handen?



Har precis pratat med en av våra kunder som har fått i uppdrag att testa det här ryttarhjälpmedlet som du ser på bilden ovan - EC Hand heter det och är en "fjäder" som man sätter på tygeln (en på varje).  Den här fjädern visar sedan rött eller grönt beroende på hur hårt du eller hästen håller i tygeln.

Vi är överens om att det här kan vara ett bra hjälpmedel, men inte för alla. Man behöver ha kännedom om sin inverkan på hästen och det kan vara bra att ta hjälp av sin tränare när man börjar använda dem.
Alla är inte helt liksidiga i kroppen, tvärtom är de allra flesta av oss lite sneda, eller starkare i någon av kroppens sidor. Därför är det ofta så att när vi tycker att vi har ett liksidigt tygeltag så påverkar vi i själva verket den ena sidan hos hästen lite mer. Det visar sig då på EC Hand så här:



Det är väldigt intressant att testa EC Hand på marken, genom att låta en kompis hålla i tyglarna eller sätta fast dem i något, titta upp i taket eller blunda och sedan ta en lagom och jämn förhållning. När man sedan tittar så kan jag lova att nästan alla håller något ojämnt eller lite för hårt.

När man har teori i ridskolan är ju det här ett perfekt sätt att visualisera hur tygeltaget ska tas och hur känsliga våra händer bör vara. Ridläraren kan ju också plocka fram dem i ridningen till de elever som de passar för. Vi levererar EC Hand med tyglar med snabbspännen så det är enkelt att byta även under lektionen.
Tipsa gärna din ridlärare om EC Hand, och be henne/honom kontakta oss för mer information.
Du kan hänvisa till www.hippotique.se eller [email protected]

Här visas ett bra stöd i tygeln!

För att du ska få möjlighet att se om EC Hand passar dig och din häst så har vi bestämt oss för att det ska gå att hyra dem i tvåveckorsperioder. Väljer man sedan att köpa dem drar vi av halva hyreskostnaden. 

Hur tycker du att de verkar?

Hälsningar Linda och Patricia

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort