Våra hästar: Maja E

Söt som socker!

Nästa häst ut är stallets maskot, Lindas lilla shetlandsponny Maja. Hon är född 2002 och har bott på Askegården sen hon var fyra. Jag var och hälsade på en granne som har stall och vi gick ut i hagen för att hälsa på hästarna. I full galopp och väldigt målmedveten kom denna bedårande lilla varelse springande och krävde att vi skulle gosa och klia - och självklart blev jag såld. Med ögon fulla av bus och ett hjärta av guld har Maja en enorm fanclub, och flera små ryttare som kommer och pysslar om henne i veckorna.



Hon lånades ut till Heda Ridklubb under en period där hon gick som ridskoleponny, men flyttade hem igen 2009 och har funnits på gården sen dess. Jag har funderat på att sälja henne ett par gånger men då har hela familjen sagt ifrån! Nu har jag istället ett antal barn som kommer och pysslar och rider och Maja njuter i fulla drag av uppmärksamheten. Som barnridningshäst funkar hon perfekt och hon har fått följa med Hippotique ett par gånger och jobbat ihop sitt kvällshö.
Några av Majas skötare

Historierna om Maja är många, hon går sin egen väg och många är de som fått känna på gruset under ett ridpass. Få kan bocka som hon! Däremellan är hon en liten ängel, går på tygeln och trampar på som ett riktigt litet dressyrämne. Från marken är hon världens snällaste, och älskar att bli ompysslad, vilket gör henne till en tacksam modell för fantasifulla barn.

Ska man till ridhuset och visa upp sig måste man vara extra fin, eller hur?

Hon kommer och går lite som hon vill, det är inte precis eltråden som håller henne i hagen. Häromdagen när Patricia var i stallet och mockade så stod Maja helt plötsligt i boxen och tyckte att nu fick det väl banne mig vara klart för att gå in! Hur lång tid kan det ta egentligen!

Hon lever ett ganska sorglöst liv, med en box i centrum av stallet, precis där hon vill vara. Och här lär hon bli kvar.

Oemotståndlig!

// Linda

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort